A hulladékruha-tervezési pályázat a legsikeresebb része a Tiszta Városok projektnek. A hulladék anyagok felhasználásával készült ruhák tervezésére évente kiírásra kerülő pályázat középiskolások százait mozgatja meg. A pályázat résztvevői öt kategóriában (fém, fa, üveg, papír és műanyag) terveznek a ruhákat újrahasznosítható hulladékokból, anyagokból. A pályázathoz előzetesen is kapcsolódnak médiamegjelenések, a pályázati lehetőség megismertetésének céljából. A verseny legjobb pályamunkái egy neves szakemberekből álló zsűri értékelése után megvalósításra kerülnek.
tervezo-palyazat
Az így elkészített pályamunkákról divatfotó-sorozat készül, amelyek neves divatmagazinokban is bemutatásra kerülnek, és divatbemutatókon is láthatja őket a nagyközönség, nyilvánosság. A hulladékruha tervezés során a fiatalok számára alkotói és befogadói szinten is kézzelfoghatóvá vált az alapüzenet. A beérkezett pályamunkák kreativitása mutatta, hogy fiatal korosztályra a megfelelő forma, a különleges és egyedi tálalás mekkora hatással bír.
slider3
A fotókból rendezett kiállítás, a divatbemutató óriási közönség- és médiasikert arat. A divat fiatalok számára kézzelfogható világának és a környezetvédelem problémájának összekapcsolása az egyik alapmotívumává vált a Tiszta városok rendezvényeknek.
fa-fem-muanyag