2

 

Fontos, hogy milyen környezetben élnek a mai tizenévesek és mit tudunk utódainkra hagyni. A Tiszta Városok mozgalom immár több éve szervez igazán izgalmas és különleges programokat a fiatalok számára. Az élhető városért, a fenntartható fejlődésért és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítéséért szervez környezetvédelmi napot Budapesten csütörtökön a Tiszta Városok mozgalom a Budai Középiskolában 14:30-tól.

Milyen tiszta lesz Budapest 30 év múlva? Elborít minket a hulladék vagy mégsem? Mindez a mai fiatalokon múlik.

Az ökotudatos gondolkodás talán az egyik legizgalmasabb kérdés, ami nem véletlenül érdekli a felnövekvő generációt. A hulladékok szelektív gyűjtése, az újrahasznosítás gondolata nem ismer határokat. Ezt bizonyítja, hogy Pozsonyban éppúgy, mint Marosvásárhelyen hatalmas sikerrel zajlottak az eddigi környezetvédelmi rendezvények.Tiszta Városok logó

Persze a siker egyik záloga, hogy az izgalmas tartalmat izgalmas formákban ismerjék meg a fiatalok.

A budapesti rendezvény is a középiskolások érdeklődési körének megfelelő újszerű keretek között zajlik majd. A szelektíven gyűjthető hulladékból tervezett ruhák éppúgy megtalálhatók lesznek az izgalmas feladatok között, mint a témához kapcsolódó versfaragás vagy az eldobható papírpohárból összeállított óriáskígyó.

A csapatok természetesen értékes díjakét vetélkednek, de a legfontosabb, hogy mindenki a maga módján járulhat hozzá a tiszta városképhez és környezettudatos jövőnkhöz.